Hoe maken we uw boek?

In een eerste gesprek kijken we samen welke foto’s, dagboeken of brieven u bewaard hebt en zou willen gebruiken. Op basis daarvan spreken we de interviews af en maken we een opzet voor uw boek.

Tijdens deze interviewsessies zullen misschien herinneringen boven komen waar u jaren niet aan heeft gedacht. Er zullen misschien ook verbanden zichtbaar worden, lijnen die door uw leven lopen. Er kan gelachen worden om blunders en gebloosd om veroveringen. In ieder geval is er tijd voor herkenning en verbazing.

Voor iedere interviewsessie neem ik ruim de tijd. Soms kost het gewoon wat tijd om herinneringen boven te halen, soms moeten we even wat afstand nemen en een kopje thee drinken.

Samen kiezen

De tekst die ik schrijf op basis van onze gesprekken krijgt u in delen te lezen. U kunt dan eventuele aanpassingen en veranderingen aangeven. Samen kiezen we de foto’s om te scannen. Een stamboom van uw familie maakt het boek compleet.

Een professionele vormgever brengt alles samen in een hardcover boek van stevig glanzend papier.

Maar voor u het echte boek in handen krijgt, is er nog een laatste controle ronde. Kloppen alle namen, alle data, alle foto onderschriften?
Het hele traject duurt een maand of vier. Uw biografie wordt in eigen beheer uitgegeven, het krijgt een ISBN nummer en is altijd na te bestellen.

  • Een goede zeiler

    Een goede zeiler

    Ernst was een geweldig ervaren zeiler. Hij deed mee aan de Olympische spelen in 1936 in de draken-klasse.

    Toen hij in de Tweede Wereldoorlog naar Engeland vluchtte met een kleine zeilboot, had iedereen daar vertrouwen in. Maar de code van Radio Oranje ‘de bloemetjes zijn goed aangekomen’ hoorden zij nooit.

    Ernst verdween in september 1941 ergens op de Noordzee. Nog steeds weet niemand wat er gebeurd is.